Mercedes-Benz

Welkom bij Jacobs.

Mercedes Jacobs

Het verhaal van Jacobs begint in 1963. Toen opende Jean Jacobs zijn garage aan de Gentse Baan in Sint-Niklaas. De Wase ondernemer verkocht op dat moment de merken Chrysler, Simca en Hanomag.

In 1966 besloot Jean Jacobs om het bedrijf toe te vertrouwen aan zijn dochter Jeanine en haar echtgenoot Herman De Saegher. In 1974 werd Jacobs Erkend Concessiehouder voor Mercedes-Benz bestelwagens en vrachtwagens. Tien jaar later, in 1984, werden ook de personenwagens van Mercedes-Benz opgenomen in het aanbod. In 1999 nam Jacobs zijn intrek in het splinternieuwe gebouw van 8.000 m² aan het Industriepark Noord. Op de Gentse Baan werd Chrysler en Jeep nog verkocht onder de Jacobs-naam. Zo werd Jacobs de eerste Mercedes-Benz dealer die al deze merken vertegenwoordigde.

Customer Experience

In 2012 werden de activiteiten van Garage Van Winkel in Lokeren overgenomen. De site werd in 2016 ingericht om Mercedes op een ongedwongen manier te ontdekken. Het begin van een nieuw tijdperk genaamd “Customer Experience”, toonaangevend volgens de Daimler-organisatie.

Vanaf september 2016 is in Sint-Niklaas het Truck Center van het Waasland gevestigd, op servicevlak worden hier nieuwe maatstaven gehanteerd om de noden van de professionele klanten nog beter te dienen.

Historische cijfers

Historische recordcijfers worden jaar na jaar behaald: in 2017 was Jacobs goed voor meer dan 2.000 bestellingen voor nieuwe en recente tweedehandswagens. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de derde generatie. Samen met een team van 140 gemotiveerde medewerkers gaan Kris De Saegher en Carl Seys dagdagelijks aan de slag om hun klanten de service te bieden waar ze recht op hebben.